Sodexon Chefit

Chef Round Table on Sodexon keittiömestareiden ja asiantuntijoiden intohimoinen tiimi, joka tuo ruokailuun elämyksiä ja uutta inspiraatiota. Tiimin chefit edustavat Sodexon laajaa ja monipuolista ravintolamaailmaa. Yhdessä tiimi kehittää Sodexon ruokatuotteita, ideoi uusia toimintatapoja ja tuo asiakkaiden arkeen vaihtelua lähes kuukausittaisilla herkullisilla ruokateemoilla. Chef Round Table varmistaa, että jokainen ruokahetki on enemmän kuin pelkkä ateria – se on nautinto!

Nyt tammikuussa pääset maistelemaan Chefien lemppareita Sodexon ravintoloissa. Kurkaa jutun lopusta, osallistuvat toimipaikat. Seuraavaksi pääse tutustumaan chefeihin ja alta saat napattua heidän lemppareiden reseptit haltuun!

 

 

Rami Raita

Sodexo Rami Raita

Rami Raita on pitkän linjan keittiömestari ja työskennellyt Sodexolla yhteensä 13 vuotta. Ramin monipuolinen ura on kulkenut à la carte puolelta lounasravintoloihin, joissa Rami on nähnyt business parkkeja, kouluja ja yliopistoja. Nyt Rami toimii Sodexon hoivapuolen ruokatuotekehityspäällikkönä.

Ajiaco-keitolla on erityinen paikka Ramin sydämessä, sillä Ramilla on kaksi Kolumbiasta adoptoitua lasta. Kolumbian reissujen aikana keitto tuli tutuksi ja kotona resepti löytyi matkalta tuodusta keittokirjasta.

Ajiaco-keitossa yhdistyvät erilaiset perunalaadut, maissi, kana ja harvinainen Guascas-yrtti. Keittoa täydentävät avokado, ranskankerma ja kaprikset. Guascas-yrttiä ei tältä puolelta palloa juurikaan saa, mutta Rami on työstänyt reseptin uudelle tasolle, jotta maku on taattu ilmankin.

Ramin vinkki kotikokeille: Uskalla kokeilla ja muokata reseptejä rohkeasti, erityisesti mausteiden suhteen! Kun maut miellyttävät omaa makuhermoa, syntyy jotain aivan erityistä.

 

Seija Mala

Sodexo Seija Mala

Ravintolatoimenpäällikkönä työskentelevä Seija on kokenut Sodexon ammattilainen jo 24 vuoden ajalta. Seija aloitti uransa kokkina ja siirtyi nopeasti esihenkilötehtäviin. Seijalla on useita kouluja pääkaupunkiseudulla, joiden ravintolatoimintaa hän johtaa ja pääsee näin toteuttamaan intohimoaan ruuan parissa.

Seijalla on kaksi lempiruokaa, joista ykkösen valinta on mahdotonta.

Ensimmäinen Seijan ruuista on Kalaton keitto. Se on täydellinen vegaaninen vaihtoehto perinteiselle kalakeitolle. Kalaton keitto on niin herkullinen, että Seija valmistaa sitä vähintään kerran kuussa. Kylkeen vielä pala ruisleipää ja makuyhdistelmä on taattu!

Toinen Seijan lemppareista on Pita Gyros, jonka makumaailma kuljettaa Seijan lomatunnelmiin ja sukulaisten luo Kreikkaan. Pitaleivän sisään rakennettava kokonaisuus maalaisranskalaisten ja tsatsikin kera toimii kerta toisensa jälkeen.

Seijan vinkki kotikokeille: Muuntele keittoa kauden vihanneksilla – näin saat aina tuoretta ja sesongin mukaista makua!

 

Antti Aravirta

Sodexo Antti Aravirta

Antti on Sodexon intohimoinen keittiömestari, joka on hionut makuja aina 14-vuotiaasta lähtien. Ensimmäisen kerran keittiömestarin saappaisiin Antti astui 27-vuotiaana. Sodexo-uraa Antilla on takana 8 vuotta ja hän työskentelee tällä hetkellä ravintola Valajassa Pitäjänmäen businessparkissa.

Ricotta-pinaattilasagne on yksi Antin rakkaita reseptejä, joka on kulkenut mukana ensimmäisestä lounaslistasta lähtien. Resepti löytyi aikoinaan amerikkalaisesta ruokalehdestä ja hieman erilainen lasagne nousi nopeasti myös asiakkaiden suosikiksi.

Tässä lasagnessa on oma twistinsä: perinteistä valkokastiketta ei ole ja punaisessa kastikkeessa käytetään tuoremakkaraa. Tämä tuo ruokaan intensiivistä ja mehevää makua, jota ricotan pehmeä täyteläisyys tasapainottaa. Jokainen suupala on puhdasta nautintoa!

Antin vinkki kotikokeille: Kokeile rohkeasti uusia mausteita ja anna makujen kehittyä – pienet muutokset voivat tehdä ihmeitä!

 

Tapani Laine

Sodexo Tapani Laine

Tapani on nähnyt ja maistanut Suomen lähes joka kolkan herkut aina Vuokatin rinteiltä Etelä-Suomen ravintoloihin. Sodexolla Tapani on työskennellyt 15 vuotta. Tapani toimii tällä hetkellä alueellisena keittiömestarina Espoossa huolehtien neljän business parkin keittiöiden mauista ja elämyksistä.

Wingsit ovat Tapanin oma ja perheen kestosuosikki ja sopivat hetkeen kuin hetkeen. Tapsa on tiiminsä kanssa rakentanut neljä erilaista maailmaa kiertävää wings-makua, jotka on maustettu tiimin taustan mukaisten kansainvälisten suosikkireseptien mukaan. Jokainen wings-maku on täysin omalaatuinen ja hurmaava.

Tapsan vinkki kotikokeille: Paista perusmaustetut wingsit uunissa tai grillissä, jaa ne annoksiin ja lisäät erilaiset kastikkeet. Näin saat hetkessä monta erimakuista siipiannosta – täydellinen ratkaisu erilaisiin makumieltymyksiin!

 

Markku Salonen

Sodexo Markku Salonen

Markku on Sodexon pitkäaikainen keittiövelho, jolla on takanaan yli 37 vuotta kokemusta ravintola-alalta. Pitkän

 uransa aikana Markku on työskenteli alkuun eri à la carte -ravintoloissa. Vuonna 2002 Markku siirtyi Sodexolle ja on yli 20 vuoden aikana nähnyt useita eri ravintoloita Tampereen alueella. Nykyään Markku toimii keittiömestarina Tampereen yliopiston ravintoloissa.

Markun rakas harrastus on kalastus, ja vuosien varrella kalasta on kehitetty monia eri reseptejä. Yksi näistä on Lohikofta, jonka resepti on kehittynyt matkanvarrella pikkuhiljaa. Lohikofta valmistetaan jauhamalla kala hienoksi ja maustamalla se kevyesti, jottei lohen ominainen maku peity. Annos täydentyy tsatsikilla ja paahdetuilla kasviksilla, joista Markun ehdoton suosikki on palsternakka.

Markun vinkki kotikokeille: Uskalla kokeilla rohkeasti erilaisia kotimaisia kaloja! Kokeile vaikka lahnaa, särkiä tai ahvenia, ja huomaat, miten upeita makuelämyksiä nämä tarjoavat, kun ne valmistaa kunnolla.

 

Joni Kalliaisenaho

Sodexo Joni Kalliaisenaho

Rovaniemeltä kotoisin oleva Joni on työskennellyt Sodexolla vuodesta 2011. Nykyään Joni toimii Espoon Nokia One –ravintolassa keittiömestarina, mutta on Sodexo-uransa aikana ehtinyt nähdä useamman eri ravintolan. Ennen Sodexolle tuloa, Joni kierteli maailmaa ja haki myös oppeja keittiöön Suomen rajojen ulkopuolelta.

Joni ehdoton bravuuri ja oma lohturuoka on itsetehty hirvikebab. Hirvikebab yhdistää riistan syvän ja täyteläisen maun sekä juuri oikeanlaiset mausteet, mikä luo ainutlaatuisen makuelämyksen. Alun perin Joni ihastui tähän herkkuun tuttavan luona ja on kehittänyt reseptiä nyt jo yli 15 vuoden ajan – ja joka kerta jokainen suupala vie kielen mennessään!

Jonin vinkki kotikokeille: Varaa reilusti aikaa! Vaivaa lihaa vähintään 20 minuuttia, kypsennä miedolla lämmöllä ja lopuksi kunnon jäähdytys. Näin saat lopputuloksesta täydellisen. Terävällä veitsellä tai viipalointilaitteella viimeistelty hirvikebab maistuu juuri siltä kuin kebabin kuuluukin: mehevän murealta, täynnä riistan ainutlaatuista makua!

 

Kurkkaa ravintolakohtainen aikataulu ja menu ravintolan omilta sivuilta.