Ruokahävikki kutistuu yksinkertaisilla valinnoilla
Käyttämättä jäänyt ruoka kuormittaa sekä ympäristöä että kukkaroa. Jo pienillä arjen teoilla voit vähentää ruokahävikkiä merkittävästi.
Ruuan hinnan nousun myötä monissa kotitalouksissa mietitään, mistä euroja voisi nipistää. Moni joutuu tinkimään jääkaapin sisällön monipuolisuudesta ja ruokatuotteiden laadusta, mutta aivan ensimmäisenä kannattaa käyttää keino, josta myös ympäristö kiittää: ruokahävikin vähentäminen.
Noin kolmasosa kaikesta maailmassa tuotetusta ruuasta menee hukkaan. Järkevillä valinnoilla valtava osa tästä ympäristökuormasta olisi kuitenkin vältettävissä. Ruokahävikin vähentäminen on ase myös nälänhätää vastaan. Valtaosa jätteeksi päätyvästä ruuasta on peräisin kodeista, joten pienillä teoilla todella on vaikutusta.
Kokosimme alle muutaman yksinkertaisen nyrkkisäännön hävikin vähentämiseksi: